theglenny tumblr

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Muutto "valmis"

Aivan alkuun häpeilemätön mainostus, joka on muuten liittymätön tähän blogaukseen. Laitoin FB:ssä pystyyn sivun, jolla kartoitan kiinnostusta Roller Derbyyn Kuopion seudulla. Itseäni on kiehtonut laji jo tässä n. vuoden ajan, josta puoli vuotta olen miettinyt liigan perustamista tänne Kuopioon (kun siis kukaan muukaan ei ole vielä näköjään siihen ryhtynyt). Niin tosiaan tänne vaan tykkäämään: Kuopio Roller Derby

Muutto sujui loistavasti. Viidessä tunnissa oli menty pisteestä kuski saapuu pisteeseen lähetä kuski pois. Oli melko tyyristä tuo muuttoauton vuokraaminen, mutta ei se ilmeisesti ottanut edes pyhätaksaa vaikka oli juhannusaatto. Eli siis selvisimme hieman alle kolmella sadalla. Oli hyvä saada kaikki tavarat kerralla vietyä. Huomattavasti jouhevammin olisi mennyt, jos meillä olisi ollut tarpeeksi laatikoita. Ei vaan lähikaupassa ollut enää yhtään banaanilaatikkoa tarjota.

Nyt kun asettelua täällä kämpässä kattelee, niin loppujen lopuksi meillä on huoneissa aikalailla samantyyppinen ratkaisu kuin edellisessäkin kämpässä. Eipä näitä neliöitäkään oo ku muutama lisää ni ei tarjoo paljoo enempää ratkasuja. :D Makkarissa ei ole huonekalujen sijoituksessa eroja. Tosin otin yhden lipaston meikkihärvellyspöydäkseni. Tarkoituksena olisi valaistu meikkipeili vielä ostaa. Tuo meikkipöytäsysteemi on melkein pakollinen, kun vessassa on aika vähän tilaa. Justiinsa mahtu pesukone, kissojen laatikko, korivaunu sekä pyykkikori. Siinäpä se lattiatila sitten menikin. Hassua sinänsä, koska edellisen kämpän vessa oli ainakin 1/3 pienempi ja sinne mahtui vielä yksi Ikean pyörillä kulkeva "yöpöytä/taso". No oli siellä kyllä ahdastakin. Tässä nykysessä on semmonen käytävämallinen enemmän toi ni ei ihan mitä tahansa leveempää kyl mahu. Tilasin muuten maailman makeimman suihkuverhonkin. Aina ei tajuu ostaa heti ebaysta, kun jotain kivaa näkee. Olipahan loppuunmyyty about kaikkialta, kun yritin uudelleen ettiä. Tunnin googlaamisella löyty tosiaan tuolta länsinaapurista. Plussaa tietysti, että tilaus tulee varmasti nopeammin kuin jenkkilästä. Tilasin samoilla postareilla pinkit siivet. Joo, turhinta taas ikinä, mutta pinkki. Eikö sitä oikeesti voi käyttää syynä kaikkeen? :D

Olohuone on suurempi verrattuna edelliseen. Tai ainakin paremmin nuo neliöt. Edellisessä oli outo ratkasu seinän kanssa tehty, kun oli muutettu kahden hengen solukämppä kaksioksi. Oli vedetty siis yks seinä kumoon, mutta oli aika epätasasesta reunoista leikattu. Kun hylly oli siinä leikatun kohan reunassa ni näki kuin keskeltä jäi enemmän tilaa hyllyn ja seinän väliin, alhaalta ja ylhäältä saman verran. Vihdoin meillä on oikeasti dvd-hyllyt. Aikaisemmin dvd:t oli varastoituna Ikean Expedit hyllyyn, mutta se ei oikein mitoiltaan ole hyvä ratkaisu dvd-säilytykseen. Nyt on semmoset 20cm syvät, matalat Bestå-hyllyt. Kuvasta ja mitoista mallailin, että mahtuisi kolme kerrosta dvd-levyjä. Niinpä niin, kolmas jäi ehkä 2cm:stä liian matalaks. Se niistä mittailuista. :D Bluray-levyjä sen sijaan mahtu kolmeen kerrokseen. Kahteen kappaleseen saatiin onneks mahtuu noi levyt.. Pitäs tosin osasta vieläkin päästä eroon. Koitin äitille tuputtaa mukaan vaik mitä mukaan.

Sitten joo, vaatehuone, se on niiiiiiin rakkaus. Oon vallottanu tietenkin omille rääsyilleni kokonaan toisen puolen. Toisella puolella onkin sitten vuodevaatteet, pyyhkeet, alhaalla kaikenlaista romua sekä pari hyllyä avokin vaatteita. Hyvä et miehet tyytyy vähään hyllytilaan. Meillä on yks tanko vaatehuoneen perällä korkeella, minne nostetaan semmosella kepillä henkareita. Sit puoles välis on joku hylly, mut eipä tuolle oo oikein käyttöö, kun takit sun muut tulee niin alas ettei siihen jää tilaa laittaa mitään. Sen hyllyn alla on sit toinen tanko. Siihen meinasin laittaa roikkuu kaikkee lyhyempää pvc-rääsyä (hametta jne) sun muuta, kun niitten alla on metrin korkuset Elfa-korihärdellit ni ei paljon pidempiäkään juttuja mahu.

Keittiössä on paljon vähemmän tilaa kuin edellisessä kämpässä. Radikaalein muutos on pöytätasojen määrässä. Kyllä se parin kaapin levynen pöytätaso olis niiin tarpeen nytkin. Ollaan jouduttu tuolla siis vähän improvisoimaan olemassa olevista huonekaluista jonkinlaista säilytystilaa. On kyl joku hyllysysteemi tonne hankinnassa sitten, kun se Ikea vihdoin suvaitsis tänne avautua. Muuten huonekaluliikkeiden hyllyt ovat todella rumia (pyökki ja pähkinä rocks <3) tai sitten vaan maksavat miljoonan.

Myös laajaan eteiseen on tulossa jonkinmoinen senkki. Nyt se pirulainen on vaan laajan pahvilaatikkovyöryn uhrina. Tuossa on jotain ehkä 6 neliöö pelkästään eteisessä et seki on kyl melko laaja.

Saatte kuvia sitten joskus, kun jaksetaan siivoilla täällä loppuun asti. No ainakin tällä viikolla pitää enemmin yrittää, kun faija on tulossa viikonlopuksi kylään. :D Saadaan ilmatteeksi siltä iso lankamatto sekä keittiöjakkara. Oon lankamattoo halunnu ehkä ikuisuuden ihan sen takii et voin tassutella siinä paljain jaloin, mutta ei oo ikinä tullu hankittua semmosta kovan hinnan takia. Vaikka beige ei oo kyl mun lemppariväri, niin kyllä tuo kelpaa ku ilmatteeks saa. Eikä tuonne olkkariin voi oikein hirveesti enää iloisia värejä tunkea. Tuppaa tuota pinkkiä ja limeä olemaan jo tuolla.

6 kommenttia:

 1. Hemmetti kun en asu lähelläkään Kuopiota, olis meinaan hirvee into Roller Derbyä kohtaan, eikä taida täälläkään päin semmosta poppoota olla jossa kyseistä lajia pääsisi harrastelemaan. :)

  Siisti kyllä tuo suihkuverho, itsekin voisi harkita jonkun muun hommaamista tuon jyskin erittäin nätin kukkahirvityksen tilalle. :----D

  VastaaPoista
 2. Missä päin asustelet? Aika monessa isommassa kaupungissa on jo pistetty/pistämässä pystyyn liigaa. Helsinki, Tampere, Turku, Lahti, Oulu, Jyväskylä, Joensuu.. :)

  Joo meillä on tässä asunnossa vuokraemännän eli 90v mummon vanha pastellikukkahirvitys. :P

  VastaaPoista
 3. Kymenlaaksossa asustelen, saapa nähdä jos täälläkin päin joku vaikka innostuisi liigan perustamaan. :)

  Hahah, meille jätti edellinen asukas joltain 50-luvulta peräsin olevat hammasmukit seinäkiinnikkeillä ja saippuaa. :---D

  VastaaPoista
 4. Aivan unohtui Kouvola: http://www.facebook.com/groups/kouvolarollerderby :)

  Meillä oli kans saippuaa, jotka oli yheks möntiks muovautunu suihkun siihen pieneen koriin.

  VastaaPoista
 5. Niin joo kouvola city tottakai. :D Harmi vaan että täältä ei pääse oikein kulkemaan kouvolaan. Tosin ensi vuoden alussa ilmeisesti jonkinlainen muutto tiedossa itselläänkin, jos vaikka semmoiseen kaupunkiin jossa olisi liiga. :D

  VastaaPoista
 6. No Lahti ois oikeestaan sit mikä olis siin lähel, tai Hesa. Niis ois jo liigat pyörimässä ja rekryyvät aika hyvin uusia.

  VastaaPoista